Bilinçaltımızdaki kayıtların 0-5 yaş arası oluştuğunu biliyor muydunuz? Dünyaya dair  tüm temel kavramlar o yaşlarda oluşuyor. Erkeği babadan, kadını anne üzerinden yorumluyoruz. Bazı şeylerin iyi yada kötü olduğuna, onaylanıp onaylanmadığına, nasıl bir insan olacağımıza hep o yaşlarda karar veriyoruz farkında olmadan. Ve sonra büyüdükçe kaderimiz şekillenmeye başlıyor.. 

Güçlü bir insan olmaya karar vermişsek şayet, zorluklar çıkıyor karşımıza. Ki gücümüzü ispat edelim. Sevilmediğimiz inancı oluşmuşsa bilinçaltımızda, bizi sevmesine ihtiyaç duyduğumuz insanlarla  karşılaşıyoruz ve günün sonunda bize olan sevgisinden şüphe etmeye başlıyoruz. Çünkü daha yolun en başında eksik başladık yola. Sevgi ihtiyacımızı başkalarıyla gidermeye çalışmamız çok normal değil mi bu durumda.?

İşte bu yüzden bir insanın ilk yılları çok ama çok önemli.. Dış ihtiyaçlarından bile daha önemli aslında. İster imkanlar içinde büyüyelim, ister yoksunluklar içinde.. İster karnımız tok, sırtımız pek olsun, ister yemeyip yedirsinler giymeyip giydirsinler.. İşin en temelinde sağlıklı ruh halleri yoksa hepsi sınıfta kalıyor. Mühim olan sağlıklı ilişkiler içinde sevildiğini hissederek büyümek.. Hayatın güzel olduğuna, insanların iyi olduğuna inanarak yetişen bir insan, emin olun dünyanın en kötü taraflarından en az dereceyle etkilenerek çıkar olayların içinden. Milyonlarca kötü insan olursa olsun o hep iyilere denk gelir! Çünkü neye inanırsanız o olur.. Neye odaklanırsanız o büyür.. 

Lütfen çocuklarınızı yetiştirirken onun bilinçaltına ne gibi tohumlar ektiğinize dikkat edin. Sizin vesilenizle kadını ve erkeği tanımlayacaklar. Şayet güvenilir olmayan bir kayıt alırsa, tekin olmayan insanlara rastlayacak ve başarısız ilişkiler deneyimleyecekler üst üste..  Tıpkı benim gibi.. Sadece babamın bana yaptığı bir şaka yüzünden hep olmadık ilişkilere denk geldim. Taki sistemi sorgulayana dek! Taki bu böyle gitmez deyip, bir hipnoterapist eşliğinde çocukluğuma geri dönene dek.. Nasıl mı?

O da bir başka postun konusu olsun o zaman.. 

Sevgi dolu nesiller yetiştirmek dileğimle..