Hayatınızın en özel, en güzel, en hassas anında orada olan kişidir fotoğrafçı. Ancak çok yakın dostlarınız ya da çok sevdiğiniz akrabalarınızla paylaştığınız, dışarı çıkmasını istemediğiniz konularda konuştuğunuz, zaman zaman mimikler ile bile anlaşmayı başardığınız yakın çevrenizin tam ortasında beliren yabancıdır. Doğal akışa müdahale ederek sizi yönlendirmeye çalışsa rahatsızlık verecek, fazlaca yaklaşsa huzursuzluk yaratacak olan kişidir. kan bağınız olan ya da olmayan ailenizin tam ortasına giriveren bir tanınmayandır.

Ancak, ne kadar önemli olursa olsun, her bireyin kendi süzgecinden geçirerek algıladığı ve zamanla daha da çarpıtarak hatırlayacağı anları en gerçek, en güzel ve yepyeni bir açıyla size sunan tek kişidir.

En iyi dostunuza, farkında bile olmadan attığınız bakışı, eşinize kimse görmeden kırptığınız gözü, dışarıya belli etmediğinizi düşündüğünüz duygularınızı yakalar.

Hastane odasında, az sonra kucağınıza verecekleri ve hayatınızı sonsuza kadar değiştirecek olan yeni bir insanı beklerken, sevdikleriniz yanınızdadır. Bazıları sizi oyalamaya, bazıları endişelerinizi azaltmak için telkinlerde bulunmaya, bazıları ise sessiz kalmaya çalışır. Herkesin yüzünde benzersiz bir ifade vardır. Duygular alenidir ama o anda, kimsenin bunu görecek ya da dikkatini verecek hali yoktur. Çünkü az sonra, biri katılacaktır aranıza.

Annenin endişeli ve yorgun bekleyişi sona ermek üzeredir. Ağrısını unutmuştur, sabrı kalmamıştır. Hem umut doludur hem de korku içindedir. Kapı açılır ve minicik bir bebek kucağına bırakılır. O esnada içerideki herkes bebeğe yoğunlaşmış, yorumlar yapmaktadır. Annenin ise yüreğinde sessiz bir huzur vardır. Bugüne kadar gördüğü, dokunduğu en güzel şey, nihayet kucağındadır. Hayatı sonsuza kadar değişmiştir. Kendinden, tanıdığı herkesten daha önemli biri vardır artık. Geriye kalanlar önemini yitirmiştir. Herşey, herkes birer fondur. Obje, bebeğidir.

Yine de içinde bir korku vardır; bundan sonra daima kendinden önce bir başkasını düşünecek, kararlarını buna göre verecek, kendisine sürekli ihtiyaç duyan bu sevgi dolu bebeğe yetmek için çabalayacak, zaman zaman yeterli olmadığını düşünecek, umutsuzluğa kapılacak, ama her anne gibi, tekrar ayağa kalkacak ve elinden gelenin en iyisini yapacaktır.

Ilk defa emzirecektir bebeğini. Aylardır okuduğu kitaplar, aldığı bilgiler, yaptığı alıştırmalar adeta uçup gitmiştir. Bebeği açtır, emmek ister.

Hemşirenin yardımıyla ilk emzirme gerçekleşirken, anne ve bebek, doğumdan sonra bir kez daha tek beden haline gelir. iki yabancı arasında ömür boyu sürecek olan, eşsiz bağ, kez kurulmuştur.

Yakınızdaki yabancı, size, dilediğinz zaman o anlara dönmek için gerekli olan tek şeyi verecektir.